Viruset

Høyspent postapokalytisk danseteater.

VIRUSET er en skrullete etyde over populærkulturens framtidsvisjoner. Vi befinner oss i nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis. I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. En androide hyres inn til et farefullt oppdrag, men det viser seg snart at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje, samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen.

JO STRØMGREN KOMPANI har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala danseforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

Utøverne i VIRUSET kommuniserer med uforståelig tale. For de som har vokst opp med Chewbacca bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt.

”De beveger seg som en kropp, men smyger seg rundt, over og under hverandre, men forblir en helhet [...] en helt nydelig
sekvens.” Aftenposten

Konsept, regi, koreografi og scenografi: Jo Strømgren.
Utøvere: Charlott Utzig, Ivar Örn Sverrisson, Mikkel Are Olsenlund, Dag Rune Sjøli.
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen.
Lyddesign: Lars Årdal og Ola Erik Blæsterdalen.
Kostyme: Bregje van Balen.
Produksjonssleder: Tine Marie Lund.
Ansvarlig produsent: Jo Strømgren Kompani, ved daglig leder Sunniva Steine.
Co-produsenter: Den Norske Opera og Ballet, Bærum Kulturhus – regionalt kompetansesenter for dans.
Støttet av: Norsk Kulturråd.

Viruset skal vidare på noregsturné. Turnéen er produsert av Bærum Kulturhus – Regionalt Kompetansesenter for dans, og mottar støtte av Dansenett Norge

_
_
_